Ark lesevenn - første bokomtale

For en stund siden så jeg at Ark Bokhandel søkte bloggere som kunne skrive omtaler om noen av bøkene deres. En kunne bestemme selv om en ville skrive om 1 bok, og opptil 5 bøker. Siden jeg har blitt så glad i å lese bøker, valgte jeg 5 forskjellige. De søkte 10 bloggere.

For noen uker siden, fikk jeg en mail av de, der de fortalte at jeg er en av de heldige vinnerne! Jeg ble så glad. Jeg er nå ferdig med den første boken, så her kommer omtalen.

"Alle vil hjem. Ingen vil tilbake"

Dette er en liten og lettlest bok. Det veksles mellom bokmål og nynorsk, siden hovedpersonene kommer fra forskjellige områder. Først var jeg litt skeptisk til at noe av det sto på nynorsk, men det gikk veldig fint - en kommer fort inn i det.

Boka handler om tre forskjellige hovedpersoner, noe kapitlene er delt inn i: Julie, Mats og Sigurd. En leser dermed om de tre forskjellige liv og synspunkter. Julie bor på en gård sammen med foreldrene og broren sin. Mye av dagen går på å jobbe på gården. Det er hun som vil ta over gården etterhvert. Men det viser seg at faren hennes har andre planer..

Men plutselig skjer det en stor tragedie. Broren hennes (Tarjei) og to andre fra bygda (Trygve og Kristian) dør i en tragisk ulykke i Afganistan. Alt blir annerledes. Foreldrene til Julie er ikke seg selv. Dyrene på gården blir ikke tatt godt vare på. Hele bygda er i stor sorg - alle er knyttet til guttene på hver sin måte. Ingen er seg selv lenger.

Mats er kjæresten til Julie. De har det veldig bra sammen, helt til tragedien skjer. Julie føler et stor ansvar for å ta vare på gården, dyrene og ikke minst foreldrene, noe som tærer på forholdet deres. Mats føler seg ikke inkludert. I tillegg til dette, så er det også en overraskelse til, som setter forholdet deres på prøve..

Sigurd er Julies nabo og skolekamerat fra de var mindre. De var sammen hver dag. Men når broren til Julie begynte på skolen, følte Sigurd seg ekskludert. Sigurd og Julie har nesten ikke snakket sammen de siste årene. Men begge savner hverandre veldig, og savner tiden da de var sammen daglig. Sigurd har det ikke bra etter at Trygve døde. Han blir totalt forandret, noe som får konsekvenser..

Trykk HER eller på bildet for å komme til boken.

3 kommentarer

ezel - helene og michelle

11.10.2011 kl.17:04

hørtes fin ut :D

Mari

15.10.2011 kl.16:57

Jeg har lest boken og elsket den. Men jeg håper du vil ta en nermere kikk på de siste kapitlene i boken for å se hva det virkelige problemet til Mats og Julie var. Da dette problemet dukket opp lenge før Tarjei dro til Afganistan. Man finner det detaljert forklart i kapittlene om Mats. Kanskje du kan se nermere på dette og oppdatere innlegget?

Nydelig og insiktsfull bok man bare MÅ lese. Også den forrige boken Bli hvis du kan, Reis hvis du må, burde man virkelig lese, da får man høre historien til de tre guttene i Afganistan =)

Marit

27.10.2011 kl.20:26

Mari: Så bra da ;-) Ja, jeg vet det var der før Tarjei fro til Afganistan, jeg syns bare det var vanskelig å få det inn i innlegget. Men jeg skal se hva jeg gjør etterhvert, om jeg får fikset på innlegget ;-) Jeg får se om jeg ikke leser den første boken hennes også, kunne vært spennende ;-)

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

27, Oslo

Kontakt: maritbe.blogg@hotmail.com

FollowMatbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits