Andre omtale: "La Peregrina"

Dette er andre omtale jeg skriver for Ark Bokhandel, siden jeg er så heldig som får være deres leservenn.

Jeg har hørt mye fint om Cecilia Samartin sine bøker, og det er ikke uten grunn. Dette er den første boka av henne som jeg har lest - og absolutt ikke den siste.

Denne boka likte jeg kjempegodt! Hun skriver på en veldig fin måte som gjør at en bare vil fortsette å lese hele tiden.

"La Peregrina" av Cecilia Samartin

Det denne boka handler om er en jente med navn Rosa. Rosa er ikke som alle andre. Hun ble født med et spesielt fødselsmerke som strekker seg over halve kroppen. Noen påsto det var en forbannelse som hadde skjedd. Dette er noe moren hennes skammer seg over, så Rosa må hele tiden passe på at merket ikke syntes, og at ingen andre får vite om det. Moren mente at hun ødela for hennes to søstre, slik at de ikke fikk seg menn å gifte seg med. I hele oppveksten har Rosa kun fått høre at hun ikke er god nok.

En dag var det ei som fikk vite om dette merket, og hun skulle ødelegge for denne familien, slik at den ene søsteren til Rosa ikke kunne stjele kjæresten hennes. Hun ropte det ut i byen, der det var samlet masse folk. Dette endte med at de rev av klærne til hennes to søstre, men ikke henne selv. Rosa kom seg unna, og løp inn i skogen der ingen kunne finne henne. Det kom plutselig en sigøynerdame som ville hjelpe henne, så hun ba henne bli med henne til leiren deres. Rosa ble med, og ble godt tatt imot. De så på henne som utvalgt på grunn av hennes merke, så "sjefen" for denne leieren lærte henne opp til å hjelpe og helbrede andre, slik som han selv gjorde.

Etter noen år reiser hun på pilgrimsreise med ei til fra denne leiren. De møter mange på veien. De møter spesielt en mann som Rosa ikke klarer å ta øynene fra. Men det er også ei annen dame som også er svært interessert i denne mannen. Dette gjør det ikke lett. Det skjer mye på reisen - mange er involverte og det skjer mye overraskende. Og det som skjer, vil få konsekvenser senere...Trykk HER eller på bildene for å komme til boka.

2 kommentarer

Ann Lively

21.11.2011 kl.21:26

Høres ut som en fantastisk bok!

Marit

24.11.2011 kl.13:40

Ann Lively: Den er utrolig fin ;-) Anbefales virkelig !

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

27, Oslo

Kontakt: maritbe.blogg@hotmail.com

FollowMatbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits