Anbefaling: "Mofongo"

Jeg har blitt veldig glad i Cecilia Samartin sine bøker. Mofongo var ingen unntak.

Mofongo er en bok som handler om Sebastian, en liten gutt med alvorlige hjerteproblemer. Han kan få en operasjon som kan snu livet hans, men moren tør ikke ta sjansen pga risikoen for at sønnen kan dø av operasjonen. På grunn av hjerteproblemene, så er han annerledes enn alle de andre barna på skolen. Dette gjør at han blir mye mobbet, og ikke har så mange venner.

Sebastian tilbringer mye tid med bestemoren etter skoletid. Bestemoren er glad i å lage mat, så dette blir deres store hobby etterhvert. En blir ganske fascinert over matlagingen deres etterhvert - mye nytt og spennende.

Sebastian sin store drøm er å bli fotballspiller. Men med hans hjerte er dette umulig, siden han ikke engang får lov til å løpe - i fare for at hjertet skal stanse. Han kikker på alle de andre barna som løper og sparker fotball. Han har så lyst til å være med han også..

Mofongo er en ufattelig fin bok som en ikke klarer å legge fra seg. Dette er faktisk min favoritt blant alle Cecilia Samartin sine bøker! Anbefales på det sterkeste.

8 kommentarer

Therese og Heidi

29.03.2012 kl.11:40

Den har jeg lest :D

tonje

29.03.2012 kl.20:21

Takk for tipset! :)

QUIZZA

29.03.2012 kl.23:15

elsker bloggen din!

Sunniva

30.03.2012 kl.19:33

Hei Marit!

Liker bloggen din veldig godt, du er så fin inspirasjon spesielt på mat- og bakeoppskriftene dine :D

Jeg har plukket opp at du utredes for matintolleranse o.l på Haukeland? De forsker mye der (ifølge forskning.no)? Jeg har cøliaki og laktoseintoleranse og har blitt bedre med lavkarbo, men lurer på om jeg spiser noe jeg ikke tåler, for jeg plages fortsatt veldig med magen i perioder. Så jeg lurte på om du kunne si noe om hva du har fått blitt utredet for på Haukeland? Jeg utredes (på nytt) av lege nå, så om jeg har noe å vise til som har hjulpet andre, tror jeg det kunne gitt legen min noen tips på veien. Er det f.eks noen man kan kontakte på Haukeland som jobber med mage/tarm (evt irritabel tarm o.l)? Kunne du sagt noe om hvilke undersøkelser du har fått ta? Beklager om det blir for personlig altså :)

Hilsen fra Sunniva :)

juliedaae

30.03.2012 kl.19:39

sv: fikk den av kjæresten min, så vet ikke. men det står sorbet på lappen, så den er vel derifra :D

Marit

31.03.2012 kl.14:04

Therese og Heidi: Den er utrolig fin ;-)

Marit

31.03.2012 kl.14:06

QUIZZA: Aww, så utrolig koselig å høre ;-) Tusen takk!

Marit

03.04.2012 kl.12:54

Sunniva: Heisann ;-) Tusen hjertelig takk for det! Utrolig hyggelgi å høre ;-)

Jeg har blitt utredet for matintoleranse på Haukeland ja ;-) De har mye erfaring der! Jeg sleit med magen i over 6 år før jeg kom til Haukeland - og de fant ut hva som feilte meg med en gang.

Jeg har stor tro på at karbohydrater ødelegger tarmene til folk. Karbohydrater og melk er de to største betennelsesskapende tingene en kan få i seg.

Jeg ble henvist til en mage- og tarmspesialist på Haukeland som tok tester av meg, og som henviste meg til en test de har på Haukeland, kalt laktulosetest. De har ikke denne overalt, noe som sannsynligvis er grunnen til at jeg ikke har fått tatt den før. I denne testen finner en ut om hvor mye gass en produserer. Og om en produserer mye, så er det et tegn på at en reagerer på karbohydrater (dette er slik jeg har forstått det hvertfall). Dette og irritabel tykktarm er noe av samme sak, så jeg har fått diagnosen "irritabel tykktarm". Du kan jo høre med legen din, om han kan henvise deg til mage- og tarmspesialister på Haukeland, som kan henvise deg videre til denne testen?

I tillegg til dette har jeg blitt utredet for allergier på yrkesmedisinsk avdeling og fått veiledning av ernæringsfysiolog der (fodmap-redusert kosthold som de jobber med der). Spør om du kan bli henvist dit etter du har tatt denne laktulose-testen.

Hvis det er noe mer du lurer på, så er det bare å spørre ;-)

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

27, Oslo

Kontakt: maritbe.blogg@hotmail.com

FollowMatbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits