Anbefaling: "Ulovlig norsk"

"Ulovlig norsk" handler om Maria Amelie, en jente som flyktet fra landet sitt, Russland, da hun var liten. Flere har sikkert hørt om henne gjennom media. Hun flyktet sammen med foreldrene sine. Dette skulle vise seg å ikke være så enkelt.

En får høre hele historien hennes fra hun var liten av. De måtte dra fra Russland for å redde livene deres - hvorfor dette skjedde vil hun ikke fortelle. De dro til Finland først. Der bodde de i flere år, før de måtte flykte videre til Norge. Hun skriver om hvordan det er å bo på asylmottak i Norge, noe som ikke er særlig bra. 

Etter en stund flytter de til Tønsberg. Hun går på skole og blir gode venner med de norske barna. Hun har toppkarakterer og er glad i skolen. Hun har lært seg norsk, for når hun bor i et land vil hun leve etter det. Men hele tiden tenker hun på når de blir hentet og kastet ut av landet. Hun er alltid bekymret. Hun hater å leve i et land ulovlig. Hun vil heller ikke ha falsk pass.

Etter å ha blitt ferdig med skolen i Tønsberg, flytter hun videre til Trondheim og får tatt en mastergrad der. Hun er veldig engasjert, og jobber svart som vaskehjelp for å få råd til å bo der.

Hun finner ut at hun vil skrive bok om hele situasjonen hennes. Hvor vanskelig det er å få bo i Norge, særlig hvis en er fra Russland (det er visst nesten helt umulig).

Jeg hadde faktisk aldri trodd det var så vanskelig å flytte inn til Norge. Og etter å ha lest denne boka, så tror jeg nok det er veldig mange i Norge som lever her ulovlig. Det er fælt å lese om en slik historie, når vi i Norge har det så bra. Tenk at et barn skal leve i uvisstheten hele livet.

Etter hun skrev denne boka, ble hun kastet ut av Norge, og måtte flytte tilbake til Russland...

5 kommentarer

Sara

19.03.2012 kl.09:44

Du studerer tannpleie, ikke sant? Hvillet år syns du var tyngst? Har hørt at folk sier at første året er veldig krevende? Blir det bedre 2. og 3. året? :)

Sara

19.03.2012 kl.09:51

Du studerer tannpleie, ikke sant? Har hørt at første studieår er ganske krevende. Lurer på om det blir bedre på de to siste årene? :)

Marit

19.03.2012 kl.10:14

Sara: Jeg studerer tannpleier ja. Første året er absolutt tyngst. Og det er jo det året man har mest generelle fag, ikke alle går inn på tenner. Anatomi, fysiologi, kjemi, biokjemi etc. Det blir MYE bedre andre og tredje året. Det er mindre å gjøre, i tillegg til at det er mer fag som går inn på selve yrket som tannpleier ;-)

Sara

19.03.2012 kl.17:19

Det høres veldig bra ut:-) takk for svar! Liker bloggen din forresten :-)

Marit

20.03.2012 kl.17:56

Sara: Bare hyggelig det vettu ;-) Bare si ifra om det er noe mer du lurer på. Aw, tusen takk for det - så koselig å høre !;-)

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

27, Oslo

Kontakt: maritbe.blogg@hotmail.com

FollowMatbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits