Suksessterte (glutenfri og sukkerfri/lavkarbo)

Utrolig god kake som er enkel å lage - og som de fleste liker. De som har smakt den syns den er veldig god, og det er ingen som har merket forskjell på denne og den vanlige med sukker. Oppskriften er inspirert av Vibeke, med litt småforandringer. Hvis du bytter ut meierismør med melkefritt smør, så får du en laktosefri variant. Og dersom du bytter ut kremfløten med soyafløte eller noe annet, så får du en melkefri variant.

Ingredienser:
3 dl malte mandler (jeg maler mandlene mine i stavmikser - det skal ikke være fullstendig malt, jeg tar 50/50 mellomstore biter og knust)
3/4 dl tagatesse
6 eggehvitter
1 ts bakepulver
Sjokolade til topping (jeg har prøvd meg på både 50% sjokolade, 70% sjokolade og mokkabønner - alt smeltet. Personlig syns jeg favoritten var smeltede mokkabønner, men da blir den ikke fullstendig sukkerfri da, men man bruker jo heller ikke så mye på fyllet. 70 % syns jeg ble veldig mektig og tok over mye av smaken av kaka, dessverre. Evt. kan du benytte små mengder. Ellers syns jeg 50% var veldig godt. Her velger du helt selv, smak og behag :-)).

Fyllet:
150 gram meierismør
6 eggeplommer
1 dl laktosefri kremfløte
0,6 dl tagatesse 
0,5-1 ts ekte vaniljepulver

Slik gjør du - kaka:
- Sett ovnen på 160 grader
- (Smelt først smøret til fyllet, for det må avkjøles før du tar det i bruk)
- Pisk eggehvittene stivt
- Når eggehvittene har blitt så stive at du kan ta bollen på hode uten at det faller ut, kan du helle tagatessen forsiktig oppi og røre det sammen
- Vend inn de malte mandlene og bakepulveret forsiktig inn i blandingen
- Ha blandingen oppi en kakeform
- Stek den på nederste rille i ca. 35 minutter (følg med på den før tiden er gått ut, slik at du er sikker på at den ikke er blitt brent)
- La kaka avkjøles mens du lager fyllet

Fyllet:
- Rør sammen eggeplommene, kremfløten, tagatessen og vaniljepulveret i en kjele. Den skal varmes på svak varme, men ikke kokes. Rør sammen hele tiden, slik at det ikke brenner seg. Rør helt til røra blir så tykk at du kan lage en stripe i bunnen. 
- Rør deretter inn det avkjølte smeltede smøret.
- Sett fyllet til kjøling
- Når fyllet er ferdig avkjølt, så kan du smøre det oppå kaka med en slikkepott eller en kniv (jeg syns kniven ga et bedre resultat)
- Smelt sjokoladen forsiktig (det brenner seg veldig fort hvis du ikke passer på) - og strø det over kaka med en skje. 

Håper det smaker :-)

8 kommentarer

Jeanette

15.05.2014 kl.21:23

Den så utrolig god ut :)

Lignet veldig på den oppskriften jeg bruker på min :)

Kjempe god er den :D

Hanne

16.05.2014 kl.06:24

Så mye godt du lager!! :) Flink jente!! :)

Maria

30.05.2014 kl.11:13

Den så super god ut, også glutenfri i tillegg da =)

Heidi Larsen Makeup

29.06.2014 kl.22:47

NAM ! Så flink du er. Aldri smakt, men så nydelig godt ut da :D

Marit

06.10.2014 kl.17:02

Heidi Larsen Makeup: Tusen hjertelig takk :-) Så utrolig hyggelig å høre :-) Veldig enkelt å lage (og ikke minst: veldig godt), så anbefaler deg å prøve å lage det :-)

Marit

06.10.2014 kl.17:03

Maria: Tusen takk :-) Ja, anbefaler deg å prøve den :-)

Marit

06.10.2014 kl.17:04

HANNE M. STEINNES: Tusen hjertelig takk :-)

Marit

06.10.2014 kl.17:04

Jeanette: Tusen hjertelig takk :-) Suksessterte er såå godt :-) Og så enkelt å lage :-D

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

27, Oslo

Kontakt: maritbe.blogg@hotmail.com

FollowMatbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits