Glutenfrie, laktosefrie og sukkerfrie boller (uten egg)

Oppskriften er fra Wenches kjøkken (trykk HER), med noen endringer. Dette ga meg ca 17 ganske store boller. Jeg har brukt denne oppskriften tidligere, med like godt resultat- da lagde jeg solskinnsboller. Du kan gjerne bruke denne til å lage skoleboller, kanelboller osv. Den er ikke veldig søt, så dersom du ønsker den søtere, kan du kanskje prøve å ha oppi søtning, evt tagatesse.

Bollene blir skikkelig saftige og finnes ikke tørre- og de ser jo faktisk ut som vanlige hveteboller! Dette er de beste bollene jeg har laget, og en kan ikke smake at de er sukkerfrie- jeg syns de faktisk er bedre enn boller med sukker.

Ingredienser:

1 boks laktosefri kesam
3 dl lunket vann
2 ss fiberhusk
3 ss maizena
1 dl sukrin gold
2 ts kardemomme
50 g gjær (fersk)
6 ss rapsolje til baking
1 ts salt
1 pakke Semper fin mix eller mix

 

Slik gjør du:

- Ha kesam i bakebollen, tilsett lunket vann (heller litt for kaldt enn litt for varmt), og rør sammen
- Tilsett fiberhusk og maizena, og la kjøkkenmaskinen går i ca 8 minutter.
- Tilsett gjær, olje, mel, sukrin gold og kardemomme. Tilsett salt til slutt, slik at den ikke kommer oppå gjæren.
- Elt deigen godt i minst 15 minutter
- La deigen heve i i minst 45 minutter
- Smør hendene og bordet inn med rapsolje, så ta litt deig og lag boller med hendene.
- Legg bollene på et stekebrett, dekk de og la de heve i ca 40 minutter
- Pensle bollene med egg (må ikke gjøre dette, men det gir en fin gylden farge på bollene)
- Stekes på 225 grader på miderste rille i ca 10-12 minutter

 


 

2 kommentarer

Ann-Karin Simonsen

14.02.2016 kl.20:50

Har nettopp oppdaget bloggen din og falt for bolleoppskriften. I den forbindelse har jeg et par spørsmål:

Hvor mye er det i en boks kesam? - og hvor mye er det i en pk semper? Jeg lider av IBS og bruker mest Schär brødvarer og "mel". Vet du om Semper produktene har de samme egenskapene som Schär

Marit

14.02.2016 kl.21:22

Ann: Så hyggelig da, tusen takk :-) Det er 300 gram i en boks kesam og 500 gram i en pakke semper :-) Jeg har ikke prøvd Schär så veldig mye, men av det jeg har brukt (Schär brødmix), så syns jeg Semper er bedre. Jeg har vært vant til å bruke Semper egentlig hele livet, så er nok mest derfor. Men jeg kan prøve litt forskjellig, og legge ut oppskrift etterhvert når jeg har fått prøvd ut andre meltyper :-) Hvis du reagerer på melk, kan du prøve Semper sin "lavprotein mix", den inneholder ikke melk (men den har hvetestivelse i seg). Jeg har IBS selv, men har blitt veldig mye bedre, så jeg tåler mye mer nå enn jeg gjorde tidligere, så om du vil reagere på denne, kan ikke jeg svare på dessverre. Men bruk det du tåler- det går sikkert fint :-)

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

29, Oslo

Kontakt: maritbe.blogg@hotmail.com

FollowMatbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits