Glutenfrie, laktosefrie og sukkerfrie fastelavensboller med mandelfyll

Idag er det fastelaven, og i den anledning jeg laget noen fantastiske boller som både er glutenfri, laktosefri og sukkerfri :-) Selve bolledeigen er også uten egg, men bollene er penslet med egg (så dette kan du unngå dersom du har eggallergi).

Jeg elsker disse bollene og har brukt oppskriften mange ganger. De blir skikkelig luftige og gode. Jeg personlig liker de bedre enn boller med sukker. Jeg anbefaler å fryse de du ikke skal spise med en gang, og heller ta opp bollene og ha de i mikroen når du skal spise de, slik at de ikke blir tørre :-)

Håper dere liker de like godt som meg- jeg er hvertfall superfornøyd med denne oppskriften :-)


Oppskriften på bollene finner du HER, som jeg har lagt ut tidligere og endret litt til det bedre. Idag laget jeg fyllet med mandelfyll og krem.
 

Mandelfyllet:
3 dl mandler
1 dl tagatesse
1 dl laktosefri kremfløte

Slik gjør du:
- Ha mandlene og tagatesse i en foodprosessor (du kan sikkert bruke blender eller boksen til stavmikseren også)
- La det kjøres på middels til høy hastighet til det blir til et litt hardt "mandelsmør"
- Tilsett litt og litt fløte og la det kjøres til en mykere masse.
- Ha det i bollene

Krem:
2-3 dl laktosefri fløte
2-3 ss tagatesse
0,5 ts ekte vaniljepulver

- Kjøres med stavmikser eller annet redskap til det blir en litt myk krem. 
- Ha det i en sprøytepose med en tipp og ha det inni bollene
 

Håper det smaker <3 

 

3 kommentarer

Victoria Larsen

26.02.2017 kl.18:28

Ser jo kjempe gode ut! :D

Marit

26.02.2017 kl.18:40

Victoria Larsen: Tusen hjertelig takk :-)

elisebr

27.02.2017 kl.12:38

Så gode de så ut! :)

Marit

09.03.2017 kl.18:15

elisebr: Tusen hjertelig :-)

Skriv en ny kommentar

Marit

Marit

29, Oslo

Kontakt: maritbe.blogg@hotmail.com

FollowMatbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits